Ricardo E. Ugarte
Ricardo E. Ugarte
Winston & Strawn

Ricardo Ugarte је управљачки партнер у женевској канцеларији и руководи са оделом за парничне поступке. Г-дин Угарте је партнер који фокусира своју праксу на међународне арбитраже, међународне парнице и комплексне привредне парнице. Саветовао је широк спектар клијената, укључујући и нафтне и енергетске компаније, финансијске институције, телекомуникацијске компаније, компаније за осигурање, фармацеутске и грађевинске компаније, произвођаче и стране владаре, у широком спектру међународних спорова.
У својој пракси, г-дин Угарте је саветовао клијенте у међународним арбитражама и судским споровима у разним областима у Сједињеним Америчким Државама, Латинској Америци, Блиском Истоку и Европи (укључујући Аустрију, Француску, Холандију, Шпанију, Шведску и у Швајцарску).
Он је искусио високопрофилне арбитраже, неке са уделима већим од 1 милијарде америчких долара, а појавио се као бранилац у UNCITRAL арбитражама и арбитражи спроведеној под покровитељством Међународне привредне коморе, Стокхолмске привредне коморе, ICSID и Сталног арбитражног суда. Саветовао је клијенте из неколико области права, као што су уговор и привредно право, преваре, осигурање, као и из питања кривичног права, што се јављају у грађанским споровима.
Тренутно ради као саветник у бројним, инвестицијским абритражама, поднетим у ICSID, ICC и UNCITRAL, укључујући недавно поднет арбитражни захтев, у коме су 27 милијарде долара доведене под упитником.
У светлу свог искуства са инвестицијским споразумима, г-дин Угарте је препоручен са стране америчког Савета за међународно пословање и изабран за заступника у ICC, као и за члана радне групе која ради на арбитражама инвеститор – држава. Он заступа клијенте у шест највећих уговора и арбитражних уговора, наведених у 2013 Arbitration Scorecard, објављених у The American Lawyer.
Г-дин Угарте је дипломирао, са општим и посебним почастима, на Универзитету у Чикагу 1990 године, а стекао је титулу Juris Doctor на Правном факултету са Нортвестерн Универзитета 1993 године.

ПРИЗНАЊА И НАГРАДЕ:
Поред остала признања, г-дин Угарте је добитник изврсног признања укључењем у едицију за 2013, The Best Lawyers in America in International Arbitration и признања за међународну арбитражу објављено у Legal 500 Europe, Middle East & Africa 2013 Edition и Legal 500 Latin America 2013 Edition. Осим тога, радећи као главни бранилац у једној међународној арбитражи, добио је признање “Biggest Defense Wins, 2011-2013” од The American Lawyer.

ЈЕЗИЦИ:
Енглески, шпански, француски и италијански.

Winston & Strawn
Ricardo Ugarte је управљачки партнер у женевској канцеларији и руководи са оделом за парничне поступке....
Eser Cevahir
Eser Cevahir
Cevahir Holding

Eser Cevahir своје пословно искуство је стекао као један од чланова Одбора директора у турској, водећој, грађевинској компанији Cevahir Holding, која постоји нешто више од 50 година и послује у Турској, Либији, Саудиској Арабији, а од недавно и у Македонији.

Cevahir Holding
Eser Cevahir своје пословно искуство је стекао као један од чланова Одбора директора у турској,...
Тома Фила
Тома Фила
Law Office Fila

Завршио је прву мушку гимназију и студије права у Београду. Дипломирао је 1963 године, а 1967 године је постао најмлађи адвокат у Југославији. Био је секретар Адвокатске коморе, члан Савета Правног факултета, а седамдесетих година био је и члан уређивачких колегијума многих стручних часописа. Од јануара 2009 године ради као саветник председника Владе Србије – Ивице Дачића.

У јавности је постао познат као адвокат особа оптужених за најтежа кривична дела, од којих су, већину њих, били под претњом најстрожих казни; бранио је њих десеторо, а извршена је само једна пресуда. Такође, бранио је и многе политичаре и друге јавне личности, међу којима су: Јованка Броз, Слободан Милошевић, Жарко Лаушевић, једно време заступао је Горана Хаџића и др.

Тома Фила је први адвокат из Србије ангажован од Хашког трибунала, непосредно после његовог оснивања, што га није спречило да критикује рад Хашког трибунала.

Law Office Fila
Завршио је прву мушку гимназију и студије права у Београду. Дипломирао је 1963 године, а...
Matthew Whalley
Matthew Whalley
BLP

Придружио се BLP-а 2011 године, а претходно је био одговоран за глобалне ризике, извештавање и управљање пројектима у глобалној финансиској институцији. У BLP-а je задужен за правне ризике трансформацијских група, око помоћи клијентима за идентификацију и ублажавање правних ризика, око извештаја, као и око извештавања о вредностима својих одбора и спровођењу стратешких програма трансформације.

BLP
Придружио се BLP-а 2011 године, а претходно је био одговоран за глобалне ризике, извештавање и...
Christopher Brown
Christopher Brown
Norton Rose Fulbright

Chris Brown је финансијски адвокат са седиштем у Лондону. Он је специјализован за саветовање о иновативним пројектима у различитим секторима, укључујући инфраструктуру, нуклеарну енергију, рударству, енергетику и природне ресурсе у развоју, као и развијена тржишта широм света.

Chris je глобални шеф Групе финансијских инвеститора у Norton Rose Fulbright, који се фокусира на суверене, малопродајне, институционалне и хеџ фондове, као и на приватни капитал.

Norton Rose Fulbright
Chris Brown је финансијски адвокат са седиштем у Лондону. Он је специјализован за саветовање о...
Tim Jones
Tim Jones
Freshfields

Његова специјалност су велики пројекти и често пројекти који изазивају пажњу јавности.
Он има дугогодишње искуство од преко 30 година, радећи велике реорганизације у различитим економским гранама, почевши од нуклеарне енергије и телекомуникација до поштанских услуга и млечне индустрије. Исто тако, даје савете клијентима у правним областима пуним изазова, као што су интернет игре.
Због ширине његовог искуства и способношћу за рад под притиском, заслужио је место водећег партнера одговорног за улогу коју је фирма имала као официјални давалац правних услуга на Олимпијским и Параолимпијским играма, у Лондону 2012.
Он је координирао све аспекте Фрешфилдсовог ангажмана, спајајући експертизу свих група у фирми, које су се бавиле различитим областима, како би понудиле низ разноврсних услуга.
Тим има богато међународно искуство. Провео је шест година у канцеларији фирме у Мадриду, где је из прве руке искусио интернационализацију шпанског бизниса. Израдио је неколико атрактивна, прекогранична аранжмане о спајању и преузимању, као и аранжмане на тржишту акционарског капитала у време када се бизнис у Шпанији развијао са међународним амбицијама.
Он је, такође, партнер за Грчку, са којом има искуство више од 20 година. Клијентима ће користити његово познавање овог тржишта и блиске, пословне односе кое има са водећим грчким адвокатским фирмама.
Тим је, такође, био у разним менаџерским и водећим улогама у фирми, укључујући позицију менаџмент партнер за Лондон, а био је и један од руководилаца групе за тржишта капитала. Због свега овога, стекао је врло добро разумевање о управљачким изазовима бизниса, нешто што ће многи клијенти поштовати.
Он је председавач Лондонске надзорне групе за бизнис акције о бескућништву, а 2010 године био је наименован за амбасадора његовог краљевског височанства, Принца из Велса, у Лондону.
Последњи/атрактивни аранжмани
Давање савета Quineco-а у вези његовог преузимања прерађивачког бизниса Шела у Чилеу. Давање савете Органима управљања око акција у односу на Краљевску пошту. Давање савета великим међународним бизнисима о њиховим инвестицијама у Индији.
Каријера
Тим се придружио фирми одмах након завршетка факултета, у 1981 години. Постао је партнер 1990 године.
Квалификације и образовање
Магистар и дипломирани правник грађанског права на Вадхам Колеџ, Оксфордски Универзитет.

Freshfields
Његова специјалност су велики пројекти и често пројекти који изазивају пажњу јавности. Он има дугогодишње...
Илијанчо Гаговски
Илијанчо Гаговски
Co-founder and Chief Executive Officer, PrymApps

Кључна мотивација у његовој професионалној каријери је био изазов да предвиђа, поставља, води и развија прву директну инвестицију у великој ИТ компанији у Македонији – Microsoft Македонија.

Од маја 2002 до јула 2004 године радио је као менаџер за развој бизниса у Microsoft-у Македонија, и стварао важне тржишне предуслове који су резултирали одлуком Microsoft-а о отварању своје подружнице у Македонији, у јулу 2004 године, када је назначен за генералног менаџера подружнице.

У 2008 години радио је на креирању и постављању Microsofta-a у Албанији, регионално ширећи своју ангажованост у ИТ индустрији.

У 2000 години био је на позицији менаџера за маркетинг и продају у локалној ИТ компанији, дистрибутер Microsoft-а и неколико других познатих ИТ брендова.

Co-founder and Chief Executive Officer, PrymApps
Кључна мотивација у његовој професионалној каријери је био изазов да предвиђа, поставља, води и развија...
Георги Димитров
Георги Димитров
Georgi Dimitrov Attorneys

Георги Димитров је уписан у Адвокатску комору Републике Македоније 1996 године. Он је овлашћен заступник за заштиту права индустријског власништва. У 1997 години оснива Георги Димитров Адвокати, која је, тренутно, једна од водећих адвокатских канцеларија на локалном и регионалнм тржишту, са обимном листом интернационалних клијената, који тренутно поседују портфолио са више од једне милијарде евра.

Георги има богато искуство у области корпоративног и комерцијалног права на македонском и регионалном тржишту. Његов посао укључује услуге из области порезног права, радног законодавства, банкарства и финансија. Поред тога, има искуство у комплексним, правним споровима, повезаним са корпоративним управљањем. Члан је Извршног одбора Удружења правника Македоније, члан је Адвокатске коморе Македоније, British Business Group, Ротари клуба Скопље – Центар.

У 2007 години објавио је рад о некретнинама у Македонији. Учествовао је у изради Закона о водним заједницама, у 2000 години и Закона о водним организацијама, у 2001 години. Објавио је рад о Изјави безбедности, у сагласности са Законом о радним односима, у часопису Деловно право (Пословно право). Био је главни адвокат у клиничком програму о грађанском праву на Правном факултету Јустинијан I у Скопљу.

Georgi Dimitrov Attorneys
Георги Димитров је уписан у Адвокатску комору Републике Македоније 1996 године. Он је овлашћен заступник...
Anto Nobilo
Anto Nobilo
Nobilo Attorneys

Анто је студирао и завршио правне студије у Загребу. Каријеру је започео крајем седамдесетих година, као приправник у Окружном јавном тужилаштву, након чега је четири године радио као тужитељ у Окружном јавном тужилаштву у Доњој Стубици. Средином осамдесетих радио је у Загребачком окружном тужилаштву, а од 1986 године радио је као заменик окружног тужилаца. Био је тужилац у процесу против Андрије Артуковића. Анто је познат хрватској и регионалној јавности по прекршајној пријави Фрању Туђмана, био је тужилац у процесу против Жељка Ражнатовића – Аркана, као и у процесу против Горана Хађића, а радио је и на предмету против т.з. „групе Лабрадор“ у којој су били агенти КОС-а. Поред тога, Анто је био и државни правобранилац до 1992, после чега је отворио адвокатску канцеларију.

Био је директан учесник у највећим судским предметима у Хрватској, као: Бродосплит, случај Петрач, афера Лабрадор, Пакрачка Пољана, фамилија Зец, Злочиначке организације, случај Тисак и Мирослав Кутле итд. Заступао је и многе јавне особе, као: Ену Беговић, Мирослава Кутла, Хрвоја Петрача, Дамира Поланчеца, Шима Нимца, Јасмину Билонић, Јосипа Перковића и др.

У Хашком трибуналу заступао је генерала Тихомира Блашкића.

Поред адвокатуре, Анто се активно и професионално бавио теквондом. Од 1973 до 1981 године наступао је за југословенску репрезентацију и десет пута је био првак Југославије. 1974 године, на светском првенству у Монтреалу , освојио је сребрну медаљу, на европском првенству у Штудгарту златну медаљу и итд. Такође, био је селектор и тренер репрезентације Југославије од 1978 до 1990 године. Носилац је црног појаса 8 дан.

Nobilo Attorneys
Анто је студирао и завршио правне студије у Загребу. Каријеру је започео крајем седамдесетих година,...
Марија Бојовиђ
Марија Бојовиђ
Bojović & Partners

Марија Бојовић је стекла значајну стручност у корпоративном и пословном праву у Србији и Црној Гори. Њен главни фокус су банкарске услуге и финансије, решавање спорова, спајања и аквизиције, пореско право, интелектуална својина, непокретности, као и здравство и фармација.

Пре оснивања Bojović & Partners, Марија је била старији партнер у БДК, а пре тога је предводила правну службу PWC-а у Србији.

Марија је партнер у адвокатској канцеларији и препозната је од стране Chambers & Parners као водећи стручњак у области корпоративног и пословног права у Србији.

Bojović & Partners
Марија Бојовић је стекла значајну стручност у корпоративном и пословном праву у Србији и Црној...
Aleksandar Ickovski
Aleksandar Ickovski
Head of Legal in ONE

Aleksandar Ickovski is Head of Legal in ONE, a telecommunication company part of Telekom Slovenia group in Macedonia. Previously, Aleksandar was engaged in Ohridska Banka part of the Societe Generale group in Macedonia as Head of Legal as well as consultant in PricewaterhouseCoopers.

Within his 10 years of legal experience he covered the corporate world through the management of the legal risk both in the telecom and the banking industry. As legal consultant he practiced law mostly in the field of foreign investments, corporate and tax structuring, investment in economic zones, corporate, commercial and finance law. Aleksandar has considerable experience in privatization of Macedonia’s energy sector, acquisitions and bankinsurance projects in the banking sector, as well as dozens of legal due projects.

As consultant among others he worked for the following clients: Macedonian Telecom, Rigips – Saint Gobain, Fructal, GEE Norway, Johnson Controls, Johnson Matthey, HSBC France, Societe Generale etc. covering various corporate areas.

Aleksandar has graduated law in 2003 at University Sts. Cyril and Methodius in Skopje.

Head of Legal in ONE
Aleksandar Ickovski is Head of Legal in ONE, a telecommunication company part of Telekom Slovenia...